недеља, 22. јул 2012.

Kuma Marinine tikvice pljeskavice

08:15
Deca su kod bake... imam vremena da se protegnem u krevetu
Kašika meda od žalfije, ... 2-3 zrele šljive, ... ne znam šta dalje ili nisam gladna. Gledam u nebo, bojim se počeće kiša...moram da požurim u nabavku.
Treba da napravim i meni za predstojeću nedelju ...

subota:
Kraj nedelje, u frižideru skoro ništa, samo jedna tikvica, malo luka (must have), jaja, jogurt, paradajz (imam ga na tone, rodio je kod mame i nane da ne stižemo da ga pojedemo. Moj saksijski naravno nije uspeo, ne čudim se)...
tu je lubenica iz Sakula za pred ručak...

TIKVICA! :D
Koliko je divna ta povrćka! Od jedne tikvice ceo ručak!

Narendana tikvica se pomeša sa jednim jajetom, malo soli, kašikom brašna, 2 kašike palente, malo praška za pecivo.

Dobijena smesa se kašikom stavlja na vruće ulje, pa se pritisne da se spljeska (kaže kuma malo ulja, pa dodaj ako zatreba) ... Obrni okreni ručak gotov za 15 minuta :) ako računam i seckanje paradajza za salatu :D
Dve kriške singidunum hleba iz Rogenarta prelivene maslinovim sa Cresa  i Bogdanuša belo vino sa Hvara...


Ručamo i smeškamo se jedno drugom preko stola...

2 коментара:

  1. Mama Sandra, da li tikvice treba da se ocede? Pozdrav od Mama Milice :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mama Milice, ne treba da se ocede, nego bas kao sa slike, u ciniju u koju ih narendas, dodas i ostale saskojke i to je to. odmah ih przis da bas ne puste puno vode ili dodas malko vise brasna. to je to ;)

      Избриши