петак, 24. август 2012.

Čorbice

Danima nisam ništa novo spremala... sve se svodilo na ponavljanje recepata - malo menjanje :) , improvizacije, varijacije i fine čorbice od tikvica sa mirođijom i paradajza sa ruzmarinom...

Čorbica sa tikvicama (recept sa Cresa)
Oko 3-4 tikvice se narendaju i ostave sa strane.
U tiganju se na ulju proprži kašičica brašna i kašičica aleve paprike, zatim se dodaju tikvice (pritisnite ih rukama da izadje višak vode). Vrlo kratko se sve proprži,pa se nalije sa supom da pokrije tikvice. Kuva se 10ak minuta, doda se mirodjija (volim dasta da stavim) i pred služenje kašika pavlake. Divno miriše!

Čorbica od paradajza sa ruzmarinom
Volim onu najjednostavniju verziju : domaći kuvani paradajz razredjen sa vodom (pola-pola), kuvam dok ne provri zatim posolim dodam grančicu svežeg ruzmarina i sačekam još malo. Da to je to... ali uve može i malo da se zakomplikuje :) U čorbu može da se stavi krompir seckan na kockice ili dog čorba vri da se stavi jedno jale i brzo da se razmuti, može malno aleve paprike da pojača ukus ko voli i tako daljeee...

 

Нема коментара:

Постави коментар