петак, 14. септембар 2012.

Večera, ružice sa sirom


Pužići, ružice, pituljice, kako god da ih zovete jednako su ukusne i praktične za večeru. Obično napravim celu količinu (od 1pakovanja kora za pite), pola ispečem odmah drugu polovinu zamrznem, tako da uvek imam spremno kada dođu gosti ili kad ne znam šta bih drugo...
Današnje ružice su vrlo skromne, naime moja princezica ne voli da vidi u njima ništa zeleno, braon, ne voli čak ni sir, bilo bi najbolje da su prazne, ali prošvercovala sam malo pavlake i fete ;) ...

Sastojci: Pakovanje kora za pite, 2 jaja, kisela pavlaka, feta sir po ukusu (2-3 kocke), malo ulja, putera i tople vode.
Prvu koru sam namazala sa uljem i vodom, drugu sa nadevom od jaja,pavlake i sira i tako dok ne potrošim polovinu kora (najbolje da ih izbrojite pre spremanja).
Sa drugom polovinom sve ponovim.

 
Savijače sečem na kriške debljine 2-3cm

Okrenem ih, tupim nožen malo razdvojim kore
(poređam u činiju za zamrzavanje ukoliko ih ne pečem odmah)

(pred pečenje ne moraju da se odmrznu), ružice iz zamrzivača poređam u podmazan pleh, na svaku stavim kockicu putera i kašičicu umućenog jajeta, pa pospem susamom. Pečem u rerni zagrejanoj na 200 dok ne porumene (oko 20min)

 
Odoh da naspem pivce i da se ugnjezdim ispred TV -a

Нема коментара:

Постави коментар