среда, 26. септембар 2012.

Bućkur čorba - zdravlje na tanjiru

Kao što napisah pre neki dan, gomila zeleniša u frižideru, pa rekoh da sve to strpam u lonac i napravim jednu stvarno zdravu čorbu - hoću da kažem pravi bućkuriš!
 
Pola glavice kelja
2 luka
veza peršuna
veza celera
3 šargarepa
3paradajza
tikvica
veza blitve
1 veći krompir
1 l soka od paradajza
 
Svo povrće se prvo dobro dobro opere. Tikvice, luk, veze peršuna i celera, paradajz i šargarepe sam stavila u šerpu cele (posle može na tanjiru da se iseckaju), kelj i blitvu sam iseckla na rezance, krompir na kocke. U veliku šerpu se sipa oko 1l vode, stavi se svo povrće i zalije se sa još 1 l soka od paradajza. Pospe se sa kašikom vegete i kuva se oko sat vremena.
 
Toliko nam se svidelo da jedemo zdravlje :P, da ćemo i danas u nešto izmenjenom obliku da je klopamo kao predjelo - Miloš će se prosto oduševiti :D - mislim zdravlje je zdravlje, ne pita za ukus...
 
Sada ću ovo zdravlje na tanjiru da izblendiram da se ipak malo lakše konzumira (gore na oko, bolje za konzum) :D
i da napravim jednu finu pastu kao osveženje posle zdrave čorbe...
 
 
 


Нема коментара:

Постави коментар