петак, 21. септембар 2012.

Pastrmka sa mirođijom

Napokon riba na našem meniju! Malo sam bila lenja sa je spremam... ali evo jednog jednostavno - izvrsnog recepta za pastrmku!
 
2 pastrmke
pola putera
dosta mirođije (1 veća veza)
so
alu folija
 
Riba prvo ide na jedno dobro tuširanje,
 pa u bade mantil od kuhinjskih ubrusa da se posuši iznutra i spolja.
 
Na parčetu alu folije - dovoljno velikom da se napravi riblji paketić, stavi se puter sečen na listiće - da riba legne preko njega.
 
Riba se posoli, napuni sa oko 2 kockice putera i dosta mirođije unutra i spolja.

 
 Uvije se u paketić - dobro zatvoren sa svih strana i stavi u rernu
na 200, oko 45 - 60 min
 Gotovo!
Kod ovog jela najviše volim donji deo ribe koji je ležao na puteru, pa se zapekao tako da i koščice mogu da se jedu
 
 

Нема коментара:

Постави коментар