четвртак, 20. септембар 2012.

Večara, Lisnato testo-slano i slatko

Večeras mi dolaze Tijana i Sanja, spremiću nešto malo za glockanje...
Lisnato testo u dve varijante .... mmm ... brzo i lako

Za slanu varijantu je potrebno pola pakovanja lisnatog testa (ako koristite frikomovo, pošto ima dve, nazovimo ih table :)), par kašika pesta i paradajz.

Testo se razvuče na debljinu 2-4mm iseče na kvadrate (veličine koju želite, meni to najviše zavisi od paradajza ako je chery onda manji kvadrati ako je "običan" veći ili šta je zamisao predjela da budu zalogaji ili da zauzmu pola tanjira :)

Dalke testo na kvadratiće - svaki se premaže sa malo pesta (bez preterivanja kupovni pesto je dosta jak)

 i po kolut paradajza
 
 - sve rknete u zagrejanu rernu na 220 na 10-ak min
i dobijete krckave, ukusne zalogaje za tili čas uz pivo dušu dalo...
 

Poslasticu od lisnatog improvizujem, ako ne uspe ješćemo nutelu iz tegle, što i nije tako loše! :D
Potrebno je: pola lisnatog testa, džem, voće, kašika smeđeg šećera, koštunjavo voće
 
Testo se razvuče oklagijom, opet tako nešto 1-2 mm, ugaci se u okrugao pleh, tako da testo prelazi ivice pleha. Premaže se džemom, u ovom slučaju od kajsija,
 
Voćese opere iseče na kriške i poređa po testu,  (koristila sam kruške, jabuke, breskve, ali može i drugo voće ili jedna vrsta voća)
 
Preko voća može da se pospe malo šećera, oraha, badema, lešnika, opustite se razdrmajte se, stavite šta želite ...
Sve se to malo ušuška sa krajevima testa,
pa takođe u zagrejanu rernu na 15at min
 
 Bila sam malo skeptična kako će da ispadne, jer sam improvizovala, a sa slatkišima i nisam tako vešta, ali je bilo vrlo sočno i ukusno, taman dovoljno slatko,
da prste poližeš! :D

1 коментар: