Sezona tikvica je u toku. Napunila sam frizider. Danas mi je još dve iz svoje bašte dala kuma Marina. Ovih dana na meniju ukusna TIKVICA I TIKVICA...
Tikvičasta čorba
Tikvičasta čorba
2 manje ili 1 veca tikvica
Par sargarepica
Mladi luk
ili praziluk ili crni luk (oko 2 glavice ili 1 srednji praziluk –
mladi luk svakako moze da se doda – 2-3)
Vrh ljute zelene
paprike 1-2cm (zavisi koliko je paprika ljuta, staviti po ukusu)
Na kraju so i maslinovo ili suncokretovo na hladno
cedjeno ulje
Sve stavite u serpu sa malo vode (ne mora svo povrce da bude u
vodi), kuvajte poklopljeno 20ak minuta – odnosno dok sargarepa ne postane
mekana. Zatim sve izručite u glender (ili ako volite da ne bude potpuno kašasto, vec da ima komadica povrca
mozete da koristite secka). Kad se izblendira stavite u posudu za posluživanje
posolite i pouljite po ukusu. Odozgo svako u tanjir može da narenda malo (ili puno :)
parmezana.
Tikvičasta čorba je bila moj današnji ručak, upravo sam je
smazala i osecam se fantasticno! U tanjir sa čorbom sam narendala parmezan i
posula kockicama preprzenog hleba – koji uvek imam u rezervi ako zatreba uz
lagani rucak...
prijatno! :)
prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар