Mnogo sam
srećna pronašla sam moj stari recept za krompirpitu.
Pravila
sam je prvi put pre skoro 4 godine za Tijanu kada je došla da vidi moju
devetomesečnu ćerkicu... Više nisam mogla da ga pronađem ... do sada :D
od nekug je izleto !
Danas pravim
dva ručka, da bih imala i za sutra
Krompirpitu
i sladak kupus
Za
krompir pitu mi je bilo potrebno:
80 gr
putera
2 jaja
80 gr rendanog
parmezana
30 gr
pekorina (nisam stavila danas)
80 gr
pršute( stavila sam nemasnu slaninu) sečene na deblje kockice
80gr
dimljenog sira
Pakovanje
mocarele (oko 200gr)
Peršun
(seckan)
2-3
kašike prezli
So i
biber
Kuvani
krompir sam izgnječila dok je još vruć, dodala sam mu omekšani puter i mutila
lagano mikserom da se lepo sjedini. Zatim sam dodala parmezan, umućena jaja,
pršutu i peršun (2 kašike), so i biber i sve opet lepo izmešala.
u pleh
koji sam predhodno dobro podmazala sa pterom sam stavila pola ove smese, pa
naređala kriške mocarele i dimljenog sira, pa preko sveka dodala drugu polovinu
smese od krompira. Sve sam posula prezlama i stavila u zagrejanu rernu na 180° da se uhvati korica na oko 35 minuta.
Može da
stoji do sutra i da se jede hladna!
URA!!! :D
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... deluje ukusno, probacu
ОдговориИзбриши