Večera...
Šta spremiti deci za večeru, moje večito pitanje, ...kad
jedu 3,5 jela... ustipke, przenice,gibanicu, kiflu uglavnom praznu, palacinke
ili ustipke...???
Imam kore u frižideru... mislim da ce to večeras biti Giba za
decu, Pitunjice za nas!
Nisam baš neki ekspert u spremanju domacih bakinih jela,
tako da gibanica – ništa novo – čista klasika. Ali zato kombinacijama za moje
pituljice nema kraja!!! Uživam u smišljanju novih recepata i eksperimentisanju sa ukusima i izgledom hrane
Danas ipak neću zaobići tikvice, bila bi prava šteta kad im je vec
sezona J
Ovaj put sam za 2 veće pituljice pripremila sledeci
preliv:
Pola manje tikvice, 2 mlada luka, iseckati u secku
Umutiti 1 jaje, izdrobiti malko fete (1 kašiku od prilike), ulje maslinovo, malo pavlake (1-2 kašike), i kisele vode 1-2 kašike
Tikvicu i luk prodinstati sa malo slanine (tanko secene, dimljene - uvek u frižideru imam pakovanje zlatiborac sečene dimljene slanine - uklapa mi se u svako jelo),
da vas ne zbuni veličina tiganja, mali je da manji ne može |
zatim sve sastojke izmesati.
Uzeti za jednu pituljicu samo jednu koru za gibanicu,
staviti pola pripremljene smese raspodeliti po celoj kori
i zgužvati kao na slici,
premazati zumancetom, posutu suncokretovim semenom i 2-3 cherry
paradajza ugurati gde se ukaže prilika J
Staviti u pleh pa na 200 i peći 10-15 minuta
Pravila sam zaista mnogo kombinacija nadeva za pituljice
koje mogu da budu i manje (n.pr kad dolaze gosti) pa onda ih pravim od četvrtine
kore.
Oslobodite svoju mastu...
Нема коментара:
Постави коментар