Ovih dana nikako da dođem do kompa...
mnogo je vruće, neću da vodim decu u vrtić...
Svinjsko meso nije baš naj prikladnije za ove dane, ali deca vole pirinač sa "mekanim" mesom :)
mnogo je vruće, neću da vodim decu u vrtić...
Svinjsko meso nije baš naj prikladnije za ove dane, ali deca vole pirinač sa "mekanim" mesom :)
Količina za dvoje + dvoje dece (koja su dva puta
sipala) J
150 gr pirinča, brokoli
200 grama svinjskog filea
2 šargarepe, glavica luka (može i dva :) ne može da škodi
Kocka za supu, biber
1dl vode (ili više, ja to malo proizvoljno)
Luk i šargarepu sam isitnila u secku, stavila u šerbu
da se malo proprži na ulju, dodala meso seceno na kocke, posolila, nalila vodom
i ostavila oko 40 minuta da se krčka. Dodala sam pola kocke za supu i biber i
ostavila još par minuta. Skuvala sam pirinač i par cvetova brokolija, pirinač
sam pomešala sa mesom, a brokoli ostavila za preko kao ukrasJ
U pirinač može da se doda i gorgonzila, ja ovaj put
nisam zbog dece (nije im omiljena)
Нема коментара:
Постави коментар